“Engelli ve Yaşlı Bakım Uzmanlığı Alanında Kadın İstihdamı Projesi” Değerlendirme Çalıştayı

Yaşlılara, kimsesiz ve yoksullara, kısacası, aceze durumda olanlara yardım ve hizmet etmeyi temel gaye edinmiş olan Darülaceze Vakfı, Darülaceze Başkanlığı,  İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Özel Bakım Evleri ve Huzurevleri Derneği (HUZDER), Geleceğin Eğitim Derneği (GED), Haliç Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Dünya Yaşlılık Derneği, Kolan Hastanesi, Emcare, Akasya Huzur ve Bakım Evi, Okyonus Bakım ve Huzurevi, Barınyurt Bakım ve Huzur Evi, Eyup Belediyesi, ADOK İş ve İşçi Sağlığı ve sektörde çalışanları katılımlarıyla, Engelli ve Yaşlı Bakım Uzmanlığı Alanında Kadın İstihdamı Projesi” Değerlendirme Çalıştay’ı 17.05.2016 tarihinde Darülaceze  Başkanlığı Konferans Salonu-İstanbul’da düzenlenmiştir.

Toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, Darülaceze Başkanı Hamza Cebi, Darülaceze Müessesi Başkan Danışmanı Bülent Durgun, Özel Huzur Evleri Dinlenme ve Bakım Evleri Dayanışma Derneği (HUZDER) Başkanı Vildan Kandemir, DAV Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Taşlıca, DAV Onursal Başkanı Prof. Dr. Yakut Özden sunumları ile katılmışlardır.

Bu çalıştayda İSTKA tarafından desteklenen projenin gerekliliği ve çıktıları tek bir oturumla tartışılmıştır. Yrd. Do. Dr Ali Osman Taşlıca, önce proje tanıtımını yapmış ve proje çıktılarını katılımcılarla paylaşmıştır. Bu konuda akademik bir çalışma yapan Bülent Durgun ise gereklilik ve çıktılarını kendi sunumu içersinde değerlendirmiştir. Vildan Kandemir  ise projenin çıktılarının sektöre katkılarını ve sektördeki istihdam problemini değerlendirmiştir.

c7

c1