İlk Yardım Eğitimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de her gün 172 iş kazası meydana geliyor. Bu kazalar her gün ortalama 4 işçinin hayatına mal olurken, 6 işçi ise sürekli iş göremez hale geliyor. Çalışma hayatındaki bu olumsuz tablo, Türkiye’nin Avrupa’da iş kazaları ve işçi ölümlerinde 1. sıradaki yerini korumasına da neden oluyor. Her yıl binlerce insan doğru olarak ilk yardım uygulanmadığından kaza, yaralanma ve hastalık nedeniyle kaybedilmekte ya da sakat kalmaktadır.

Hiç beklenmedik bir yerde ve hiç beklemediğiniz bir zamanda iş yerinde veya farklı bir yerde bir yaralanma, kaza  veya acil bir durumla karşılaşılabilir.

Doğru ve zamanında yapılan ilk yardım uygulaması  çoğu zaman hayat kurtarıcıdır.

Temel İlk Yardım Eğitimi; 6331 sayılı iş kanununda tanımlanan tüm iş yerleri ve iş kollarının alması zorunlu olan temel bir eğitimdir.

Sağlık Bakanlığı’nın ilkyardım yönetmeliği gereği tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her 20 personelden bir kişi, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan her 10 personelden bir kişi  TEMEL İLK YARDIM  EĞİTİMİ SERTİFİKASINI yetkili merkezlerden almış olması gerekmektedir.

ADOK-İSG iş birliği ile kurulan İleri Yaşam İlkyardım Eğitim Merkezi, insanların bilinçlenmesine katkıda bulunmak, işyeri sağlığı ve güvenliğini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı sertifikalı “Temel İlk Yardım Eğitimi”ni  vererek bu alanda eğitilmiş sertifikalı insan sayısının artmasını temel ilke olarak benimsemiştir.

Temel İlk Yardım Eğitimi sosyal bir sorumluluktur.Sizin ve çalışanlarınızın daha güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışması için, gerektiğinde ilkyardım müdahalesi yapabilecek kişilerin yetiştirilmesi hususunda Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş İlkyardım Eğitim Merkezimizde veya işyerinizde bu eğitimleri vermekten mutluluk duyacağız.

Temel İlk Yardım Eğitimi Uygulaması; Temel İlkyardım Eğitimi, 16 saatlik program 2 gün (8+8 saat) olarak uygulanmaktadır.

Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınav yapılmakta, katılımcılara ‘Temel İlkyardım Eğitim Sertifikası’ ve ilkyardımcı kimlik kartı verilmektedir.

Eğitimler Sağlık Bakanlığı eğitmen sertifikasına sahip eğitmenler tarafından görsel materyal ve maketler üzerinde uygulamalı olarak verilmektedir.

Eğitimle ilgili öneriler;

Eğitime katılacak kişilerin ilk yardım yapmasına engel herhangi ruhsal ve fiziksel engeli olmaması gerekir. Aksi durumlarda eğitime katılsalar da, sınavı geçemeyebilirler. Eğitime okuma yazma bilen herkes katılabilir. Kişilerin eğitime gelirken rahatça hareket edebileceği kıyafetler seçmesi rica olunur.(Uygulamaları maket üzerinde gerçekleştirdiklerinden diz çökmeleri, eğilip kalkmaları gerekiyor).

Eğitime devam zorunluluğu vardır. Devam çizelgesinde imzası eksik olan kişiler sınava giremeyecektir.

Eğitime gelirken yanlarında kurşun kalem ve silgi bulundurmalarını rica ederiz.

Kendilerine eğitim dokümanı olarak, 1 adet eğitim kitabı, 1 adet özet not ve kendilerinin evde çözebileceği çalışma soruları verilecektir.

Eğitime gelirken yanlarında 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet vesikalık resim getirmeleri rica olunur. Resim uzaktan çekilmiş ve yüzü net olmalıdır.