Yaşamı :

4 Ocak 1946’da Şişli İstanbul’da doğdu. Ondokuz mayıs ilk okulundan sonra Avusturya Lisesi’nde başlayan orta öğrenimini Tarhan Koleji’nde tamamlandı. 1969 senesinde İTÜ Mimarlık Fakültesinden Yük. Müh. Mimar olarak mezun oldu.

1972’de Nurdan Kuran’la evlendi.1973’de oğlu Osman, 1978’ de kızı Esra dünyaya geldi. Oğlu (BÜ) mezunu İnşaat Mühendisi olup proje ve gayrimenkul geliştirme işleri yapmaktadır, kızı (Bilkent Ü) mezunu olup organizasyon şirketi sahibidir.

İş Hayatı :

Boğaz Köprüleri, II Hong Kong Tüneli, Kınalı-Edirne Otoyolunun para toplama alanları ile idare binaları, Pendik Tersanesi Tekne Fabrikası, İMKB Borsa Binası, çeşitli ofis, çarşı, konut yapılarını projelendirdi. Bu dönemde, katıldığı ulusal ve uluslar arası yedi proje yarışmasında çeşitli ödüller aldı. 1977’de kurduğu Kuter İnşaat A.Ş ile Fener Rum Patrikhanesi, Avrupa Pasajı, Tülbentcizade Köşkü, Hollanda Sarayı, Tarabya Alman Konsolosluğu, gibi önemli restorasyonları da gerçekleştirmiştir. Halen Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmekte olduğu Kuter İnşaat A.Ş.’nin 41 yıllık geçmişinde pek çok önemli bina, fabrika, yapı kompleksi ile siteler inşa etmiştir.

Sosyal yaşamı :

1969 yılından beri TMMOB Mimarlar odası ve İTÜ Mezunlar Derneği üyesidir.

1996’da Karaköy Rotary Kulubü’ne kabul edilmiş, Kulübü’nde üslendiği pek çok görevin ardından, 2002 - 2003 döneminde Kulüp Başkanlığı görevini yerine getirdi. 2004 - 2005 döneminde Guvernör Yardımcılığı görevini üstlendi. Bu dönemde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı dönemin Uluslararası Başkanı Glenn Estess tarafından Rotary’nin 100. Yılında gerçekleştirilmiş en büyük proje ödülü ile ödüllendirildi. 2008 – 2009 döneminde Rotary 2420 Bölge Guvernörü oldu. 2012’de UR’nin en büyük ödülü olan (Service above self) ödülünü aldı. Halen Karaköy Rotary Kulübünün amil üyesidir.

Moda Deniz Kulübünde Haysiyet Kurulu üyeliğini dört dönemdir sürdürmektedir.

Kültür Bilincini geliştirme Vakfı, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı gibi çeşitli Vakıf ve derneklerin üyesidir.

Hobileri :

Motor sporlarını, fotoğraf çekmeyi, seyahat etmeyi, tavla ve satranç oynamayı sever,

Klasik otomobil, resim, heykel, hatıra para, muhtelif antika obje koleksiyonları yapar.